Over

Galerie het Hartenhuis is een bijzondere plek in Amerongen waar je kunst kunt kopen, beleven, ervaren, proeven en voelen.

Mijn naam is Daniëlle Jaspers, kunstenares en eigenaresse van de galerie . Ik verkoop mijn kunstwerken vanuit mijn galerie en online. Daarnaast stel ik mijn atelier & galerie regelmatig open voor het publiek en organiseer ik er kleine  events met kunst, verhalen vertellen en muziek. Elke week geef ik er schilderworkshops.

Uiteraard is er een mogelijkheid om de kunstwerken op afspraak vrijblijvend te bekijken. Dat kan op elke dag van de week. 

Ik wil mijn kunst en op termijn dat van andere gelijkgestemden graag toegankelijk maken voor een breder publiek. Juist in deze onzekere tijden van verandering denk ik dat wij kunst harder nodig hebben dan ooit. Kunst vanuit de spirituele en diepe gevoelslaag. Kunst die verbindt en mensen laat genieten en kunst die ons het gevoel van levensvreugde en eigenwaarde geeft. Kunst die ons spiegels van de ziel voor houdt. Zo’n plek wil ik graag creëren. 

Wil je uitgenodigd worden voor (openingen van) speciale exposities, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 

Op 2 juni 2020 heb ik met mijn gezin de sleutel van het Hartenhuis ontvangen en begin oktober heb ik de deuren van mijn galerie geopend. In eerste instantie is de galerie bedoeld om er mijn eigen schilderijen een plek te geven, ze te tonen aan geïnteresseerden en te verkopen. Een paar keer per jaar richt ik een expositie in naar een thema waaraan ik werk, zoals momenteel Ode aan de aarde waarbij ik schilderijen maak met aarde uit diverse landen en de schilderijen die ik creëer op muziek van Ludovico Einaudi. 

Het komende jaar ga ik voelen hoe dat is en zal ik kijken welke kunst en activiteiten worden toegevoegd. Kunst van kunstenaars die passen bij mij en mijn manier van werken of juist een totaal andere kijk hebben. Ik laat het voor nu open en stel me open voor wat wil ontstaan.

Een ding is zeker; ook de muzen muziek en verhalen vertellen zullen in de galerie gehoord willen worden. Voor mij is muziek, net als schilderen een essentieel onderdeel van het leven en de levenskunst. Vaak laat ik mij in mijn schilderwerken leiden door velerlei soorten muziek. 

Inmiddels is de galerie ook ingewijd als plek waar ik mijn geliefde cursussen intuïtief schilderen geef. Mijn atelier in de tuin is intiemer en zodoende meer om zelf te schilderen en mijn  sessies  kunstzinig dynamsich coachen te geven.

Geschiedenis

De geschiedenis van het Hartenhuis gaat ver terug tot in de 17e eeuw, maar het totale huis is uit 1833 en is een Rijksmonument. Vele families hebben er gewoond. Het begon in 1832 met een smederij van Jan Willem Draaijer.  I n1884 werd het gekocht door Jan van der Hart en Antje van der Klift. Zij kregen 6 kinderen.

8 oktober 1919 heeft Antje van der Klift , weduwe van Jan van der Hart, het Hartenhuis verhuurd aan hun zoon Cornelis Clasinus van der Hart tegen een huurprijs van 7 gulden per week.

Van 1998 tot 2018 zat er het winkeltje met bijzondere vondsten van Margreet  Hoenson en daarvoor de banketbakkerij van haar vader Freek Hoenson. De naam van het Hartenhuis stamt af van de moeder van Margreet en haar broers Andre en Freek. Zij heette Antje van der Hart.